2023

Планетариум отвори врати в Бургас

Бургас си има Планетариум. Новото съоръжение разкрива тайнствения свят на космоса чрез 2D и 3D визуализации в реално време, генерирани от последен модел оборудване.Новото съоръжение беше открито навръх един от най-обичаните български празници – 24... Прочети още май, от кмета на Бургас Димитър Николов и генералния директор на ДППИ Петър Сеферов.Планетариумът е поредната стъпка на ДП „Пристанищна инфраструктура“ и Община Бургас в посока развитие на Зоната за обществен достъп на пристанището.

Северен обход на Бургас

Северният обход извежда от града голяма част от транзитния трафик в посока Северното Черноморие. Това спестява вредни газове, инциденти и износване на пътната настилка. Той дава възможност на Бургас да расте в северна посока. Тя... Прочети още е една от малкото възможни, тъй като е разположен между 3 езера и морето. Не на последно място, Северният обход дава перспектива за развитие на бизнес и промишленост в територията около него.

Работилница за ремонт на плавателни съдове в Ченгене скеле

Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“

Приключи проектът за консервация и защита на каменната зидария на стогодишния храм „Св. св. Кирил и Методий“, за който Общината осигури финансиране от ОП "Региони в растеж“. Възстановена е облицовката от айтоски камък, корнизите, ордерните... Прочети още елементи и украсата по сградата, а художествено осветление ще очертае характерните й елементи в тъмната част на денонощието. Църквата "Св. св. Кирил и Методий" е сграда с изключителна архитектура и важна част от миналото и бъдещето на Бургас.

Нов парк в ж.к. „Меден рудник“

Завърши първият етап от благоустрояването на зоната край Битака и пресушеното блато в „Меден рудник“. Там Община Бургас създаде обществен парк. В него са засадени 43 широколистни фиданки от видовете конски кестен, албиция, източен чинар,... Прочети още червенолистна слива, японска вишна и дребнолистна липа. Също така 33 млади иглолистни дървета от видовете атласки кедър, кипарис и пиния. Засадени са още декоративни храсти и треви. На мястото е изградена алейна мрежа с осветление. Обособени са детски кът и фитнес на открито. Поставена е нова паркова мебел – пейки и кошчета за отпадъци.

Ул. „Св. св. Кирил и Методий“

След основен ремонт ул. „Св. св. Кирил и Методий“ стана още по-комуникативна. Заради по-удобните тротоари по нея се движат повече хора, което води до подем в бизнеса и отварянето на нови търговски обекти. По ул.... Прочети още „Св. св. Кирил и Методий“ се стига и до новата библиотека.

Нова фотоволтаична централа

Собствена фотоволтаична централа изгражда общинският превозвач “Бургасбус”. Тя ще осигури енергия за зарядните станции на 56-те електрически автобуса на дружеството и то ще стане независимо от външни източници на енергия.

Рекорден брой фламинги край Бургас

Обновена пешеходна част на ул. „Георги Кирков“

Общината обнови пешеходната част на ул. „Георги Кирков“, разположена от „Дупките“ до пресечката с ул. „Възраждане“. В годините на късния социализъм тя бе една от най-популярните дестинации в града – заради големия магазин за обувки,... Прочети още детския фризьорски салон и сладкарница „Детски свят“, известна със своите пасти „Мелничка“ и декоративното езерце с живи рибки.

Инвестиции от клас „А“

През последните години в Бургас се изпълняваха пет проекта със сертификати за инвестиции от клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Два от тях са реализирани в местността „Мадика“, която се... Прочети още развива като една от перспективните бизнес зони в областния град. Там се инвестират общински средства за изграждането на съвременна довеждаща инфраструктура. Новите отсечки дават перспектива за развитие както на съществуващите, така и на бъдещи нови предприятия в района на Северната промишлена зона.

Нови възможности в платформата Смарт Бургас

През последните няколко години много фирми от ИТ и Аутсорсинг сектора откриха свои офиси и сформираха екипи в Бургас. За да подпомогне растежа на компаниите и да даде възможност на търсещите работа да получат обобщена... Прочети още информация за свободните работни места в технологичния сектор, Общината създаде нов раздел РАБОТА В БУРГАС в платформата Смарт Бургас.

Премахване на неизползвани автомобили

Община Бургас продължава своята екологична политика да бъдат премахвани излезли от употреба моторни превозни средства, които са изоставени от собствениците им на паркинги и в междублокови пространства. Инициативата стартира още през 2008 година. През изминалата... Прочети още 2022-ра 225 стари коли са премахнати – доброволно или със заповед за принудително преместване (разкомплектоване).

Нов локал на ул. „Крайезерна“

Спортна зала „Арена Бургас“

Обновени алеи в Траурен парк

Община Бургас обнови много алеи в Траурния парк. Това се случи основно в по-новите му квартали. Така достъпът до гробните места стана по-лесен както за роднините на починалите, така и за обслужващите нормалното функциониране на... Прочети още парка служители.

Информационни табла с променящо се съдържание монтира Община Бургас на ключови места - при входовете на града. Те излъчват светлинни сигнали под формата на изображения на пътни знаци и текстови предупреждения.

Община Бургас изпълнява 2 проекта за намаляване на фините прахови частици в атмосферата, генерирани от битово отопление на дърва и въглища. Досега по програма LIFE са монтирани 500 екологични уреда, а по ОП „Околна среда“ - над 630.

Нов физкултурен салон на ПГМЕЕ

Откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника, който ще предоставя възможност за различни спортни дейности и комплексна подготовка. Новата спортна зала ще се ползва от всички 868 ученици на училището и... Прочети още предлага условия за практикуване на баскетбол, волейбол, хандбал и др. Изграждането ѝ се реализира от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Творби на Владимир Димитров - Майстора в Бургас

Тази година хиляди посетители видяха в Бургас 43 творби на самобитния български художник Владимир Димитров - Майстора, предоставени от фондовете на галериите в Сливен, Ямбол, Стара Загора, Казанлък и от галерията домакин "Петко Задгорски".

Обновено пространство в ж.к. „Изгрев“

Обновиха пространството зад бл. 5 в ж.к. „Изгрев“. По искане на хората, живеещи там, е изграден нов паркинг. Проектът включва още улично преасфалтиране, нови тротоари, подходи към входовете на блока, обновено осветление и млади дръвчета.

Телемедицина в Бургас

В Бургас бе поставено начало на първия в страната реално функциониращ проект по телемедицина. Той е разработен от Общината, УМБАЛ Бургас АД и преподаватели от Медицински факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Проектът обхваща... Прочети още над 1000 ползватели на социалните услуги в града и премахва необходимостта от посещения на лекарски кабинет.

Общинският съвет подкрепи докладната записка на кмета за откриване на филиал на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ в Бургас, която е в отговор на писмо от ректора на МГУ „Св. Иван Рилски“ проф. Ивайло Копрев... Прочети още с искане за разкриването му в морския град и резултат от срещи между Община Бургас, университета и бизнеса.

Водещата компания в глобалната отбранителна индустрия International Armored Group (IAG) започна да строи най-голямата си производствена база за бронирани автомобили по стандартите на НАТО в Бургас. За реализацията на проекта е планирана първоначална инвестиция 20... Прочети още млн. лв. от страна на IAG, a община Бургас от своя страна ще финансира дейности по изграждане на техническа и довеждаща инфраструктура.

Нов дом за възрастни хора в Минералните бани

С пълно единодушие общинските съветници подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов за изграждането на нов дом за възрастни хора в Минералните бани, който да им осигури всички съвременни условия за независим и спокоен живот. В... Прочети още него ще има стаи за рехабилитация, за арт терапия и вътрешна градина.

Обновяване на стария парк в ж.к. „Славейков“

Преди години кметът Димитър Николов пое ангажимент за благоустрояване на старите градски паркове на Бургас. Целта е те да станат още по-удобни и привлекателни.През 2023 г. дойде ред на парк „Света Троица“. С днешна дата... Прочети още напълно е обновена онази негова част, разположена в близост до плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“.Работата по благоустрояването продължава в района на новопостроената църква. Там вече е изградена нова обществена тоалетна.

Етнографският музей е напълно обновен

Етнографската експозиция има напълно обновен дом. Реализираният проект отговаря на всички функционални, експлоатационни и естетически изисквания, съответстващи на статута на сградата, която е паметник на недвижимото културно наследство от местно значение. Строително-монтажните дейности са съобразени... Прочети още със запазване на нейния автентичен вид.Обновени са изцяло интериорът и дворното пространство, където има ателиета за реставрация, демонстрационна кухня и етно кафене.

Бул. „Демокрация“

Бул. „Демокрация“, една от най-важните пътни артерии на Бургас, претърпя цялостна реконструкция. С ремонта бе създадена по-добра организация и баланс на отделните пътни потоци – пешеходен, велосипеден, автобусен и автомобилен. Улицата стана по-безопасна за пресичащите... Прочети още хора. Автобусите в градския транспорт се движат по нея с приоритет, като им е осигурена и сегрегирана лента. С пускането на „зелена“ вълна автомобилите я преминават плавно и удобно. Улицата е много по-добре осветена, допълнително озеленена, с по-удобни тротоари и с осигурено паркиране на регламентирани места.

За 50 % от многофамилните жилищни сгради в Бургас са изготвени проекти за фотоволтаични системи на покривните им пространства. Те са осъществени след ортофото заснемане и анализи за прогнозиране каква част от енергопотреблението на сградата... Прочети още може да се покрие от фотоволтаичната система. Дейностите са по проект „Слънчеви градове“, финансиран от Европейската инициатива за климата, в който Община Бургас е водещ партньор.

Обновяване на ул. „Фердинандова“

След прокопаванията на Вик, Община Бургас извършва цялостен надземен ремонт на ул. „Фердинандова“.Вече е обновена частта ѝ от „Гладстон“ до „Ивайло“. Изградени са много по-широки и удобни тротоари, водещи към пазар „Краснодар“.Засадени са млади дървета... Прочети още по протежение на улицата.

Индустриален и логистичен парк

Проектът „Индустриален и логистичен парк – Бургас“ върви към финализиране на Фаза 1 с терените в Промишлена зона „Север“. Компаниите там са 36. На потенциалните инвеститори вече се предлагат терени в атрактивната ПЗ „Юг-запад“, разположена... Прочети още под ж.к. „Меден рудник“.

Възстановяване на знакови сгради

По предписание на Община Бургас и след съгласуване с Министерство на културата и НИНКН, собствениците на сграда на ул. „Богориди“ №8 ремонтираха нейната фасада. С възстановяването на добрия ѝ външен вид, централната част на Бургас... Прочети още стана още по-представителна.

Заработи нова онлайн платформа. Още една важна стъпка по дигитализирането на услугите си предприе Община Бургас, като този път новостта е в начина на подаване на заявление за сключване на граждански брак.

Надпис с живи растения посреща гостите на Бургас. Той се намира при кръстовището срещу УМБАЛ Бургас.Край него минават и много от гостите на града, влизащи с автомобил от западна посока.

Възобновяеми енергийни източници за Детска ясла № 3

С проект на Община Бургас бяха внедрени възобновяеми енергийни източници за отопление и охлаждане чрез използване на геотермална енергия в сградата на детска ясла № 3 в ж.к. „Братя Миладинови“.Изпълнени са 22 бр. геосонди на... Прочети още дълбочина от 100 м., доставени са 2 термопомпени агрегата и са инсталирани съвременни конвектори в помещенията. Така бе изградена геотермална термопомпена инсталация и реконструирана отоплителната инсталация на сградата на детското заведение, която вече ще използва за отопление и охлаждане постоянната температурата на земята.

УНИЦЕФ България и Община Бургас откриха Общностен дневен център за подкрепа на уязвими деца от 3 до 14 години, който се помещава в детска градина „Райна Княгиня“ в ж.к. „Славейков“.

Студентска олимпиада по програмиране

Бургас бе домакин на 35-ата Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Тя бе организирана от катедри „Компютърни системи и технологии“ и „Компютърни и информационни технологии“ към университет “Проф. д-р Асен Златаров”.

Компютърно програмиране за деца

Над 600 деца завършиха безплатен курс по компютърно програмиране по програма „Coding Kids Burgas“, организиран от Община Бургас, ПГ по компютърно програмиране и иновации, със съдействието на EPAM Systems Bulgaria и IT Talents.

Към инициативата за повишаване на дигиталната грамотност чрез програми на Училищна Телерик Академия вече бяха присъединени 14 бургаски училища. Желанието на кмета Николов е да ги последват и всички останали.

Бургас подаде 213 проекта за саниране

Община Бургас е първенец в страната по подадени проектни предложения за саниране на жилищни сгради.Те са по процедурата „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“, финансирана със средства от Националния... Прочети още план за възстановяване и устойчивост, стълб „Зелена България“.Тяхната обща стойност е 456 208 420 лв. Общият размер на средствата за безвъзмездна финансова помощ по процедурата е 1 129 881 600 лв. Към момента тези средства са разпределени по общини, като за Бургас лимитът е 80 000 000 лв., което се равнява на едва 17 % от стойността на подадените проектни предложения.Предстои Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извърши оценяване и класиране на предложенията, като одобрените многофамилни жилищни сгради ще получат до 100% безвъзмездна финансова помощ.Община Бургас ще настоява, правителството да намери решение, с което да бъдат удовлетворени всички одобрени проектни предложения, независимо дали е надвишен лимитът от 80 млн. лв.

Достъпна жилищна среда

За пета поредна година Бургас е първи в страната с най-много одобрени проекти по Националната програма за достъпна жилищна среда и лична мобилност към Министерството на труда и социалната политика.

Над 500 възрастни хора и лица с увреждания ще ползват мобилните здравно-социални услуги на новия проект „Грижа в дома“, който надгражда успешното изпълнение на предишните два „Патронажна грижа“ и „Патронажна грижа+“. Доставчик на новия проект... Прочети още е Домашен социален патронаж Бургас.

Нова площадка в ж.к. „Славейков“

Пореден обект от програмата облагородяване на междублокови пространства „Моят град, моят квартал, моята улица“ бе завършен.Той е в ж.к. „Славейков“, между бл. 72 и бл. 19. Там са изпълнени нови тротоари и подходи към входовете... Прочети още на най-близкия блок. Оформен е кът за детски игри върху омекотена настилка. Изградена е алейна мрежа. Поставени са пейки за отдих на възрастните.

Проект на УНИЦЕФ България и Община Бургас

Стартира проектът на УНИЦЕФ България и Община Бургас за подкрепа на уязвими деца и младежи, финансиран в рамките на Детския фонд на ООН. Дейностите включват създаване на център за дневна грижа за деца от 3... Прочети още до 6 г. и пространство за учене на деца от 7 до 14 г.

Обновени ДКЦ I и ДКЦ II

Община Бургас въведе мерки за енергийна ефективност в ДКЦ I и ДКЦ II. Реновирани бяха медицински кабинети и вътрешни помещения. Изпълнените дейности са по проект на Общината, финансиран от Националния Доверителен Екофонд.

Проект на Община Бургас отличен от ЕС

Проектно предложение на Община Бургас бе сред 14-те лауреати на най-голямата специална покана на ЕС в рамките на Програма „Европейска градска инициатива“. Отличието бе връчено на официална церемония, състояла се в Брюксел по време на... Прочети още двудневно събитие, посветено на Новия европейски Баухаус в регионите и градовете.

Над 300 ученици и студенти от Бургас се срещнаха с работодатели от високотехнологичния сектор. Много от тях са от първия випуск, завършващ тази година уникалната за страната Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации, създадена... Прочети още от Община Бургас преди 5 години.Кметът и председателят на AIBEST Илия Кръстев призоваха младежите да изберат българските компании и останат тук.

Най-старото висше учебно заведение в страната - Софийски университет „Св. Климент Охридски“, избра Бургас, за да открие първия си филиал в своята 135-годишна история.

IT компания с офис в Бургас със сертификат Клас А

Фирма „Понтика Солюшънс“ АД, която отвори през 2022 г. офис в Бургас, получи сертификат клас А за инвестиционен проект, чрез който разширява дейността си в морския град. Очаква се с това да бъдат разкрити още... Прочети още 50 работни места в Бургас.

Над 300 ученици и студенти от Бургас се срещнаха с работодатели от високотехнологичния сектор. Много от тях са от първия випуск, завършващ тази година уникалната за страната Професионална гимназия за компютърно програмиране и иновации, създадена... Прочети още от Община Бургас преди 5 години.Кметът и председателят на AIBEST Илия Кръстев призоваха младежите да изберат българските компании и останат тук.

Обновяване на ключова улица в ЦГЧ

Община Бургас обновява една от важните улици в ЦГЧ – „Шейново“, след подмяна на старите тръби с нови от дружество „ВиК“. Изграждат се чисто нови тротоари и ново улично покритие, както през последните години това... Прочети още се случи на много места в ж.к. „Възраждане“.По обновената „Шейново“ ще бъдат засадени общо 100 млади дървета.

Край на сагата

Общинските съветници в Бургас взеха историческо решение. Те подкрепиха предложението на кмета Димитър Николов да се пристъпи към делба със съсобствениците в имота, разположен в идеалния център на града, наричан от бургазлии „дупката“ и „жабарника“.... Прочети още Това ще даде възможност за премахването на тази инфраструктурна язва. Преди да се стигне до възможността за справедливо споразумение, Община Бургас успя с упоритост и търпение да придобие над 90 % от собствеността на целия имот.

Нов парк на мястото на Кожния диспансер

На мястото на старите бараки на бившия Кожен диспансер, преместен в ново отделение, се изгражда нов малък градски парк, в който ще бъдат засадени различни видове млади дървета.

Благоустроен е районът зад бл. 41 в ж.к. „Славейков“. Там е изградена нова алейна мрежа, обновено е пространството за игри на децата с внесени нови съоръжения. Обособена е фитнес зона с нови уреди и е... Прочети още монтирано ново осветление. Запазени са всички здрави дървета.

Проект за университетска детска болница „Св. Анастасия“

Проектът за изграждане на Многопрофилна болница за активно лечение на детски болести „Св. Анастасия“ в Бургас е на финалната права. Зад него застанаха всички общински съветници на града и народните представители от региона.Избрани са теренът... Прочети още и фирмата-изпълнител на строителните дейности. Предстои скоро да започне реалното строителство. Сградата ще бъде осеметажна на площ от 24 000 кв. м. и ще разполага със 133 легла, мултипрофилно спешно отделение, външни пространства за разходки и паркинг за специализирани автомобили и хора с увреждания.Разработена е Програма за развитие на кадрите в бъдещата детска болница и се подготвя проект „Модел за интегрирана здравна грижа за деца“ по Програмата за развитие на регионите 2021 - 2027 г., в който ще бъдат включени всички общини от област Бургас, част от общините в областите Сливен, Ямбол, Стара Загора, Медицински факултет на Университет „Проф. Д-р Асен Златаров” и професионални организации.Новата болница ще позволи комплексно лечение на децата в цяла Югоизточна България.

Обновени педиатрични кабинети

През 2022 г. бяха реновирани педиатричните кабинети за извънболнична помощ в ДКЦ I и ДКЦ II в изпълнение на общинската програма „Моят Мечо на преглед в лекарския кабинет“.

Международен младежки културен център в ж.к. „Меден рудник“

Предстои завършването на сградата на Международния младежки културен център, който се намира в близост до СУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден рудник“. Той ще предлага условия за реализиране на международни младежки обмени, неформално образование, регионални... Прочети още посещения, клубове по интереси, обучения, стартъп пространства. В него ще има различни зони и помещения за провеждане на представления, концерти, конференции, смарт офиси.Той се изпълнява по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“ към Европейско икономическо пространство. С реализацията му Община Бургас ще създаде притегателно място, в което младежите ще имат възможност да се усъвършенстват и да реализират идеите си.

Нов учебен корпус в кв. „Сарафово“

Изгражда се нов учебен корпус с физкултурен салон на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Сарафово“. Предстоят дейности по завършване на фасадата и вътрешните помещения. Той се намира в двора на училището, зад основната сграда и... Прочети още е свързан с топла връзка към нея. Това ще реши проблема с недостига на места в училището.Изграждането му започна през 2022 г. след решение на Общинския съвет.

След като ВиК разкопа и смени старите тръби, Община Бургас обновява цялостно горната част на ул. „Васил Левски“, най-напред в участъка до ПГЕЕ „Константин Фотинов“.Изпълняват се широки тротоари, тъй като оттам минават много ученици. Уличното... Прочети още покритие е от павета. Проектът включва озеленяване и ново осветление.

Проект за ново училище в кв. „Крайморие“

Ново училище ще бъде изградено в кв. „Крайморие“. То ще бъде филиал на ОУ „Александър Георгиев – Коджакафалията“. На първи етап училището ще разполага с 9 класни стаи, специализирани кабинети, физкултурен салон и плувен басейн,... Прочети още зони за административен и помощен персонал, обособени зони в дворното пространство. При необходимост капацитетът му ще бъде увеличен.Изграждането на училището ще даде възможност на учениците да не пътуват всеки ден и ще облекчи капацитета на училищата в центъра на Бургас. За реализацията на обекта е предвиден терен, отреден за образователни цели.

Нов паркинг в ж.к. „Лазур“

Той се намира върху терен общинска собственост, разположен при пресичането на улиците „Карлово“ и „Калофер“, зад ОУ „Пейо Яворов“. Паркингът има 48 места и 4 за хора с увреждания.Предстои засаждане на дървета, които да създадат... Прочети още сянка над част от паркинга.

Пространства около блокове 48 и 54 в ж.к. „Лазур“, благоустроени по програма „Моят град, моят квартал, моята улица “.

Община Бургас изгради нов паркинг в непосредствена близост до Плувен комплекс „Парк Арена ОЗК“. Местата в него са 40, а паркирането е безплатно. До него се намира и обновената част на парк „Света троица“.Преасфалтиран бе... Прочети още и паркингът пред УМБАЛ Бургас.

Модернизирaно осветление

Приключи монтирането на нови стълбове край Старата поща и подмяната на 24 броя осветителни тела в градинката пред Държавна опера – Бургас.

Бургас побеждава

Призови класирания и медали увенчаха усилията на бургаските спортисти през 2019-2023 г. Сред тях блести Олимпийската титла на Стефани Кирякова с ансамбъла по художествена гимнастика на България в Токио през 2021 г. ... Прочети още Гимнастичката Женина Трашлиева стана световна /2022г./ и европейска шампионка /2023г./. През 2020 г. Цанко Цанков подобри световния рекорд на 12-часово плуване в открит басейн. През 2022 г. той преплува Гибралтарския проток с най-добро време, а през 2023 стана първият българин, преплувал протока Каталина. Повод за гордост през 2023 г. даде шахматистката от клуб "Бургас 64" Нургюл Салимова, стигайки до финал за Световната купа. Владимир Коточев и Георги Стоянов са европейски шампиони през 2021 г. за младежи по спортна акробатика. През 2022 г. донесоха бронз от Световно първенство. Ердал Галип е световен ученически шампион от 2021 г. и сребърен медалист от Европейското първенство по борба за момчета в свободен стил. Димитър Рачев завоюва бронз от Европейското за кадети класически стил през 2022 г. Илия Христов взе бронз на Европейския шампионат за мъже през 2022, а през 2023 г. стана шампион на България при мъжете в свободния стил. Двукратният световен шампион в кикбокса Атанас Божилов защити световния си пояс през 2020, а през 2023 г. стигна до европейска титла. Петър Борисов през 2022 и 2023 г. триумфира като европейски шампион по вдигане на тежести за ветерани. През 2020 г. ВК „Нефтохимик 2010“ станаха шампиони на България и взеха Суперкупата. „Нефтохимик 2010“ е вицешампион и носител на купата на България за 2021 и вицешампион през 2022, а 2023 г. донесе 6-та шампионска титла. ВК „Дея Спорт“ стигна до финал за Купата на България и 4-то място в Суперлигата. БК „Черноморец“ стана вицешампион за 2023 г. В параолимпийския спорт Стоян Снежанов е европейски шампион през 2022 г. на 400 м. гладко бягане и бронзов медалист на 100 м. Златен медалист е от Европейските игри през 2023 г. и шампион с щафетата на България на 4 по 100 м.

БУРГАС - Фоторазказ 2020 - 2023